Te voet, met de mountainbike , met de fiets, te paard...
Circuits, één agenda, info...
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Garmin lanceert de Edge® Explore

Algemeen

Leg elk parcours af alsof je de regio kent

“Pittoreske landwegjes, interessante nieuwe winkels en restaurants in de omgeving, niets ontsnapt de nieuwe Edge Explore,” verzekert Dan Bartel, vicevoorzitter van Global Consumer Sales bij Garmin. En dat geldt ook voor jou, want of het nu zonovergoten, zwaar bewolkt of miezerig regenachtig is, jouw 3” touch screen met hoge resolutie blijft onder alle omstandigheden perfect leesbaar. En dat is nog maar één van de vele bijzondere kwaliteiten van de Edge Explore, die trouwens ook uitgerust is met de Garmin Cycle Map. Met deze kaart kan je zo goed als elke bestemming bereiken, zonder ooit je weg te verliezen, alsof je een plaatselijke gids met je mee hebt die de hele regio als zijn broekzak kent. Wat dacht je bijvoorbeeld hiervan:


·     De bochten worden weergegeven op je scherm en je wordt verwittigd als je een scherpe bocht nadert.


·     Als je van je route afwijkt, brengt de Edge Explore je meteen weer terecht.


·     De Edge Explore leidt je terug naar je vertrekpunt als je dat wenst.


Door de meerderheid goedgekeurd


En er is meer: voor je vertrek kan je met Course Creator, dat deel uitmaakt van Garmin Connect™, je fietsroutes plannen en downloaden. Deze tool maakt gebruik van Trendline™, waarmee je trajecten kan selecteren op basis van hun populariteit bij andere fietsers. De gegevens van miljarden gefietste kilometers worden automatisch in Garmin Connect opgeslagen. Zo beschik je altijd over de beste routes, over berg en dal, verhard of onverhard.


Wil je de gegevens van de Garmin Connect community personaliseren? Download dan de configureerbare gegevens op het platform Connect IQ.


Veiligheid voor alles


Voortaan kan je echt fietsen zonder zorgen, want met Edge Explore weet je altijd wat er om je heen gebeurt. En al je contacten kunnen op elk moment checken waar je bent. Edge Explore is dan ook compatibel met de Varia fietstools:


·     Intelligente UT800 koplamp.


·     RTL510 radar achteraan: zowel overdag als ’s nachts verwittigt een alarm je via je scherm als een auto je nadert. Deze functie werkt tot op 140 m afstand.


·     Ingebouwde bijstand- en detectiesystemen bij incidenten: in geval van problemen ontvangen je urgentiecontacten automatisch een bericht met je exacte locatie.


·     GroupTrack (1) en LiveTrack1: je vrienden, familieleden en andere fietsers kunnen je op elk moment in real time lokaliseren.


Leve de vrijheid!


Laat je telefoon in je zak of tas zitten en geniet van de rit. Je sms’jes verschijnen op je scherm en met de ‘fietser tot fietser’-boodschapfunctie kan je vooraf geschreven boodschappen rechtstreeks van je Edge Explore versturen naar andere fietsers die een compatibel toestel gebruiken (2).


De Edge Explore, die een autonomie heeft tot 12 uur, zal in de loop van het derde kwartaal van 2018 te koop zijn. Aanbevolen prijs: 249,99 €.Foto(s)

Randobel, een site opgericht door wandelaars voor wandelaars.
Steun ons en help ons de gegevens van deze site up to date te houden en zijn functies verder te ontwikkelen.
Aangemelde bezoekers : 183
Aangemelde leden : 1
Leden Randobel : 52664