Te voet, met de mountainbike , met de fiets, te paard...
Circuits, één agenda, info...
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Racefiets
De Tour is weer begonnen

Algemeen

De echte Belgische wielerfans kunnen hun geluk niet op de komende dagen, want de Tour de France is weer van start gegaan. Hoewel overschaduwd door de vele doping incidenten van de afgelopen tijd, blijft dit voor de 'groten' toch de ultieme test van uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen.

Een Belgische winnaar

Nadat Eddy Merckx België op de kaart heeft gezet op gebied van wielersport blijft een grote Belgische renner nog uit als favoriet voor het winnen van de Tour. Hoewel België in de 2e etappe toch even in het zonnetje werd gezet door de etappewinst van Jan Bakelants Jan Bakelants, wat hem overigens ook gelijk de gele trui opleverde, die een aantal kilometers voor de finish zichzelf wist los te maken van het peleton en niet meer ingehaald werd. Hoewel het nog een pril begin is van de grote wielerwedstrijd en alles nog lang niet zeker is, brengt het toch enthousiasme naar het thuisfront. Het straatbeeld vertoont dan ook steeds meer hobbyrenners die, geënthousiasmeerd door de helden op tv, zelf ook weer op de fiets springen om kilometers te maken.

Zelf op de fiets

Of het nou van uit recreatieve overwegingen, dan wel vanuit sportieve overwegingen voortkomt, bij wielrennen is het belangrijk om het juiste materiaal te hebben. Online is er altijd veel informatie te vinden over wat het beste materiaal en de beste fiets voor iemand kan zijn. Op websites als www.bikester.be is daar al veel over te vinden. Dus men hoeft niet alleen van de Tour te genieten door te kijken naar de tv, maar kan ook zelf het avontuur opzoeken en op de fiets stappen.

Foto(s)

Randobel, een site opgericht door wandelaars voor wandelaars.
Steun ons en help ons de gegevens van deze site up to date te houden en zijn functies verder te ontwikkelen.
Aangemelde bezoekers : 97
Aangemelde leden : 0
Leden Randobel : 52664