Te voet, met de mountainbike , met de fiets, te paard...
Circuits, één agenda, info...
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Vresse-sur-Semois

Leuke locaties in de regio

U wenst hier een advertentie te plaatsen ? Neem contact op !

Algemeen

Photo

"Dankzij het heldere water van de beken die van de steile, indrukwekkende hellingen klaterend de diepe valleien bereiken, mag men Vresse waarschijnlijk het etiket “klein Naams Zwitserland” opplakken. Het woud, waaruit de klokkentorens van de twaalf dorpen van de gemeente opduiken, strekt zich uit over 6600 hectaren, wat overeenstemt met twee derden van de totale oppervlakte.Vresse oefent een grote aantrekkingskracht op haar bezoekers uit. De inwoners, gedreven door een lange toeristische traditie, hebben bijgedragen tot de uitbreiding van het onthaal en de creatie van diverse ontspannings- en verblijfsmogelijkheden.

Vresse is de bevoorrechte plaats voor natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers, ruiters en langlaufers. Meer dan 400 kilometer uitgestippelde wandelingen brengen u naar de meest afgelegen schilderachtige plekjes. Deze uitzonderlijke landschappen, badend in het licht trokken heel wat artiesten aan die in Vresse een belangrijke bron van inspiratie vonden. De toeristische en culturele rijkdom van de gemeente komt tot uiting in haar dorpen die hun tradities, folklore en gastronomie trouw bleven en u met trots hun streekproducten aanbieden.  Uiteindelijk leeft Vresse het hele jaar : ambachtenmarkten, rommelmarkten, vreugdevuren, kerstoptochten, muzikale manifestaties, jacht op groot wild, visvangst, sprookjeswaken, concerten, het Atelier van Pinocchio en schilderstentoonstellingen zorgen gans het jaar voor een feestelijke sfeer, die het veelkleurige palet van de herfst of het tedere groen van de lente inkleuren.De wandelkaart met 53 uitgestippelde wandelingen en 8 mountainbiketochten is te koop aan de prijs van 6 € bij het Maison du Tourisme de l'Ardenne namuroise - Rue Albert Raty, 83 - 5550 Vresse-sur-Semois - tourisme.vresse@skynet.be . Zending per post mogelijk door middel van een overschrijving op rekeningnummer BE28 068 202 147 320 (+ 2 € verzendingskosten".

ARRANGEMENTEN

"Met de Semois als leidraad" - Wandeltocht (individueel : 2 à 20 pers.)

Deze kleurrijke, poëtische tocht, vol van legenden, weerspiegelt goed de verscheidenheid van de landschappen en de geschiedenis van de vallei van de Semois.

Duur : 2/3 dagen - 2 nachten. Geldig van 1 februari tot 30 september (uitgezonderd de woensdag en donderdag buiten de schoolvakanties). Tarief : vanaf 145 €/volwassenen, 76 € van 2 tot 12 jaar (formule 2 dagen/2 nachten) vanaf 156 €/volwassenen, 87 € van 2 tot 12 jaar (formule 3 dagen/2 nachten. Volpension, drank niet inbegrepen, kaart, roadbook en vervoer van de bagage.

Information et réservation - Informatie en reservatie : 061/29 28 27.

"Ontdek de legenden van de Semois" - Voettocht (van 1 tot 10 pers.)

Het is in het hotel Fief de Liboichant dat uw avontuur begint. U kunt genieten van een prinselijk verblijf en maaltijd om vervolgens de prachtige Semoisvallei te ontdekken...

Drie formules : WE 1 nacht - WE 2 nachten - Mid-week 2 nachten. Geldig van 1/3 tot 30/9 + december voor weekenformule en van 1/3 tot 20/12 voor de mid-weekformule. Tarief in een éénpersoonskamer : WE 1 nacht = 171 € - WE 2 nachten = 249 € - Mid-week = 207 € (tweepersoonskamer op aanvraag). Volpension, drank niet inbegrepen, roadbook.

Information et réservation - Informatie en reservatie : 061/50 80 30

WEDSTRIJD "VROLIJK WANDELEN"

Jaarlijks verschijnt er een boekje met "Drie wandelrally's" van elk ongeveer 10 km. Deze rally's leiden de deelnemers langsheen de dorpen van Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois. De bedoeling is al wandelend de vragen op te lossen. De winnaars maken kans op een verblijf in een vakantiewoning of gastkamer, een gastronomisch etentje, ... Gratis boekje op aanvraag op nummer 061/29 28 27 of per e-mail : tourisme.vresse@skynet.be

En ook gps tochten : http://tourismegps.be/gps-fr/colonne-de-gauche/chercher-un-circuit-gps/index.html?action=comboSearch&LANG=fréCATEGORY=25046&ZONE=all&ENTITE=Vresse-sur-Semois

WAARSCHUWING : JACHT IN DE HERFST

Tijdens het jacht seizoen, dit is in de herfst, wordt de toegang tot de bossen beperkt. Veiligheidshalve is het best de kalender bij de toeristiche diensten te raadplegen.

RAADGEVINGEN

Wandelen is een rustgevende activiteit in de volle natuur. Enkele eenvoudige regels zorgen ervoor dat iedereen volledig van de streekgebonden fauna en flora kan genieten. Respecteer de natuur, de kalmte van het woud. Laat geen afval achter, denk aan het brandgevaar en vernietig geen jonge plantjes.

La Maison du Tourisme de l'Ardenne namuroise verwelkomt u elke dag behalve op 25/12 en 01/01 - Info : 061/29 28 27 - tourisme.vresse@skynet.be

 

Uit : www.ardenne-namuroise.be

Gemeentehuis : www.vresse-sur-semois.be
Toerisme : www.ardenne-namuroise.be

carte

Contacten

SYNDICAT D'INITIATIVE DE VRESSE

Rue d'En-Haut 42 (Membre)
5550 Vresse-sur-Semois
061/50.09.31
tourisme.vresse@belgacom.net
http://www.vresse-sur-semois.be

Yolande Fulster et Mme Lallement

tourisme.vresse@belgacom.net

Maison du Tourisme du Pays de Bouillon en Ardenne

Quai des Saulx, 12
6830 Bouillon
061/46-52-11
info@bouillon-tourisme.be
http://www.bouillon-tourisme.be
Facebook : https://www.facebook.com/bouillonenardenne/

SYNDICAT D'INITIATIVE DE BOHAN

Rue de France 176 - 5550
5550 Vresse-sur-Semois
+32 (0) 61 50 01 58
http://www.vresse-sur-semois.be

Onderdak in de buurt

Foto(s) (6)

Circuits

Agenda

Clubs

Randobel, een site opgericht door wandelaars voor wandelaars.
Steun ons en help ons de gegevens van deze site up to date te houden en zijn functies verder te ontwikkelen.
Aangemelde bezoekers : 56
Aangemelde leden : 0
Leden Randobel : 52574