Te voet, met de mountainbike , met de fiets, te paard...
Circuits, één agenda, info...
Photo
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Esneux

Leuke locaties in de regio

U wenst hier een advertentie te plaatsen ? Neem contact op !

Algemeen

Photo

"Met de Ardennen voor de deur, wordt het Land van Ourthe-Amblève ook wel de achtertuin van de stad Luik genoemd. Wanneer U de bruisende stad verlaat, ontstaat al snel een groen en vredig landschap.

Zoals de naam al zegt: het Land van Ourthe-Amblève ligt op het kruispunt van twee grote rivieren: de Ourthe en de Amblève. Eeuwenlang hebben deze twee rivieren hun sporen achtergelaten door valleien en prachtige uitzichten te vormen. De mens is hier op natuurlijke wijze neergestreken en heeft aan de steen een nieuw doel gegeven door hiervan huizen, kastelen en dorpen te bouwen.

In “Ourthe-Amblève” vindt U vele attracties voor groot en klein en de natuur kan op oneindig veel manieren ontdekt worden. Er zijn duizend-en-één dingen te doen en te zien in dit land, het land van gastvrijheid..."

"Door eeuwenlange erosie, hebben de rivieren Ourthe en Amblève de steen geslepen en het landschap gevormd. Hierdoor zijn een aantal bijzondere creaties ontstaan zoals grotten, hoog uitstekende kliffen, meanders en de enige in België bestaande bergrivier de Ninglinspo. Seizoen in, seizoen uit, verandert het landschap constant en ontstaan steeds nieuwe panorama’s. Meerdere honderdjarige bomen en natuurreservaten staan op de lijst van beschermd natuurgebied en verschillende wandelpaden leiden naar deze bijzondere plekjes."

"Het rijke land van Ourthe – Amblève is het ideale vertrekpunt om U geheel over te geven aan Uw favoriete sport: rivieren om te kanoën en te vissen; heuvels en bossen om paard te rijden, te wandelen of voor een moutainbiketocht; steile rotswanden om te klimmen enz. Tevens bestaat er een uitgebreide infrastructuur om te golfen, te zwemmen, te tennissen of om een avonturensport te beoefenen. De kalkrijke grond zit vol met kleine grotten, chantoirs en scheuren welke de speleoloog en de amateurs van de duiksport veel genoegen bezorgen. Gelukkig als een vis, in de met water ondergelopen, oude steengroeven."

"Te voet, te paard of met de fiets, soms zelfs op de ski… vele manieren zijn mogelijk om het Land van Ourthe-Amblève te ontdekken. Sinds een paar jaar is de RAVeL langs de Ourthe (n°5) geheel verhard als voet- en fietspad! Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, skateboards en rollerskates!"

Uit www.ourthe-ambleve.be

 

"Bij het naderen van de Ardennen ontplooit er zich voor u een landelijke streek waar water en steen de landschappen hebben gebeeldhouwd en hun stempel op het leven van de mens hebben gedrukt. Ontdek de rijkdom van het architecturale erfgoed en de eeuwenoude traditie eigen aan de exploitatie van steengroeven. Ga terug in de tijd: volg de Ourthe en de overblijfselen van haar kanaal. Maak een voet- of fietstocht door de velden en de uitgestrekte bossen en ontdek de typische gehuchten, schilderachtige valleien en prachtige panorama’s van de Ourthe-Amblève-streek en de uitlopers van de Luikse Condroz."

Uit www.tarpan.be

Gemeente: www.esneux.be
Toerisme: www.ourthe-ambleve.be & www.tarpan.be

 

 

carte

Contacten

ROYAL SYNDICAT D'INITIATIVE D'ESNEUX

Avenue des Ardennes 17 - 4130
4130 Esneux
+32 (0) 4 388 30 30
fa951202@skynet.be
http://users.skynet.be/rsiesneux

Maison du Tourisme Ourthe-Vesdre-Amblève

Route de Louveigné, 3 - Remouchamps
4920 Aywaille
+32 (0) 4 384 35 44
info@ovatourisme.be
http://www.ovatourisme.be
Facebook : http://www.facebook.com/tourismeOVA

Circuits

Agenda

Clubs

Jacht

Randobel, een site opgericht door wandelaars voor wandelaars.
Steun ons en help ons de gegevens van deze site up to date te houden en zijn functies verder te ontwikkelen.
Aangemelde bezoekers : 91
Aangemelde leden : 2
Leden Randobel : 45128