Te voet, met de mountainbike , met de fiets, te paard...
Circuits, één agenda, info...
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Aubel

Leuke locaties in de regio

U wenst hier een advertentie te plaatsen ? Neem contact op !

Algemeen

Photo

"In het hart van Herve, biedt het plaatsje Aubel de toerist een bijzonder en uitgestrekt wallenlandschap aan, met vele boomgaarden, mooie wandelroutes en een benoemenswaardig statig patrimonium.

In het centrum getuigen enkele opmerkelijke huizen van het rijke verleden van dit kleine stadje.De markt was gedurende meerdere eeuwen het belangrijkste handelscentrum van het land van Herve.Deze wekelijkse markt bestaat nog steeds en wordt op de dinsdag en de zondag gehouden.Vooral op de zondagen is de markt zeer druk bezocht.De dubbele Aubelse traditie van landbouw en ondernemersschap gaf het stadje het hedendaagse bloeiende karakter.

Zodra men Aubel verlaat, zijn het de stevige en welgestelde boerderijen die het wallenlanschap opfleuren.Verder naar het westen ondekt u de Abdij van Val-Dieu.Gesticht in de XIII eeuw en gebouwd op de plek waar de rivieren de Bel en de Berwinne samenvloeien.

Het toeristen bureau van Aubel ontvangt u om deze en vele andere rijkdommen van de streek te kunnen ontdekken.Uitgebreide documentatie over de streek staan tot uw beschikking.Eveneens kunt u hier kaarten, brochures en andere producten kopen.
Verscholen in het hart van het Land van Herve, in een schitterend lanschap met boomgaarden en bosjes, lokt Aubel vele wandelaars die op zoek zijn naar ontspanning en gezonde buitenlucht.Bewust van de aantrekkingskracht die haar natuur op velen uitoefent, heeft de dienst voor Toerisme, in samenwerking met de gemeente Aubel, de wandelwegen in de streek helemaal herzien. Nieuwe paden en wandelwegen werden verkend en vormgegeven middels een nieuwe kaart.
Het resultaat is een een kaart met 10 nieuwe wandelwegen en 3 ruiter en mountaibike routes.

Met enkele kleine aanpassingen of compleet nieuwe paden die voor het publiek toegankelijk zijn gemaakt, zijn er rondom Aubel 10 wandelroutes met een lengte tussen de 2,5km en 8,5 km ontstaan..Ze lopen allemaal door open gebied, ver van drukke wegen.Ze zijn een waar plezier voor elke wandelaar.

Vier wandelroutes vertrekken vanf de Abdij van Val-Dieu, waarvan één toegankelijk is voor wandelwagens.Twee andere wandelroutes starten vanaf het pitoreske dorpje Saint-Jean Sart.Een van deze twee vloeit samen met één van de routes van Val-Dieu.Drie anderen starten vanaf het centrum van Aubel en twee vauit het dopje La Clouse.

De kaart kwam tot stand in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut. Op de kaart zijn de 10 wandelingen uitgetekend, maar ook barbecueplaatsen, uitkijkpunten enz. zijn er op aangeduid. Op de keerzijde vindt men de drie mountainbike- of ruiterpaden in en rondom Aubel.

De kaart is te koop bij de Dienst voor Toerisme van het Land van Aubel (+32 (0) 87 68.01.39) , in het kantoor voor toerisme in de Abdij van Val-Dieu (+32(0)87692828), en het Huis voor Toerisme van het Land van Herve (+32(0)87 693670)"carte

Contacten

Fabien Godelaine

Place Nicolaï, 1 4880
4880 Aubel
087/68-01-39
tourisme@aubel.be
http://www.aubel-info.eu

Administration communale

Place Nicolaï, 1
4880 Aubel
087/68.01.30
info@aubel.be
https://www.aubel.be
Facebook : https://www.facebook.com/commune.aubel

Maison du Tourisme du

Place de la Gare 1
4650 Herve
+32 (0) 87 69 31 70
info@paysdeherve.be
https://www.paysdeherve.be
Facebook : https://www.facebook.com/MaisonDuTourismeDuPaysDeHerve/

Office du Tourisme

Place Nicolaï, 1
4880 Aubel
+32(0) 87 68 01 39
tourisme@aubel.be
http://www.aubeltourisme.be
Facebook : https://www.facebook.com/tourisme.aubel/

Antenne touristique du

Val-Dieu, 227
4880 Aubel
+32 (0)87 69 28 28
infotourist@val-dieu.net
https://www.abbaye-du-val-dieu.be
Facebook : https://www.facebook.com/abbayeduValDieu/

Onderdak in de buurt

Foto(s) (6)

Circuits

Agenda

Clubs

Jacht

2017:geen

Randobel, een site opgericht door wandelaars voor wandelaars.
Steun ons en help ons de gegevens van deze site up to date te houden en zijn functies verder te ontwikkelen.
Aangemelde bezoekers : 58
Aangemelde leden : 0
Leden Randobel : 52467